5 pozitivnih učinkov MSM dopolnila

5 pozitivnih učinkov MSM dopolnila

Mineral lepote je drugo ime za prehransko dopolnilo MSM. Biološko aktivno organsko žveplo je eno ključnih hranilnih snovi naših teles, s pomočjo katere naša telesa ostajajo mlada in energična. S staranjem namreč naše celice postajajo vedno bolj rigidne in naša energija začne upadati. 

Kot smo že pisali v objavi (Kaj je MSM), je MSM organska oblika žvepla, ki se nabira v določenih rastlinah, preko dežja. Prisoten je v različnih nepredelanih živilih, s kuhanjem pa se hitro zgubi. O tem, kako vzdržuje vitalnost, lepoto in kako zdravje (proti bolečinam v sklepih) si lahko preberete v objavi MSM proti bolečinam v sklepih. Spodaj pa najdete 5 najboljših pozitivnih učinkov prehranskega dopolnila MSM.

MSM za lepo kožo

MSM je ključna sestavina za tvorbo kolagena. Pomanjkanje kolagena namreč povzroča razpokano, suho kožo prav tako pa tudi povešanje kože in gube. Le skupaj s C vitaminom lahko MSM pospeši tvorbo novih bolj vitalnih mladih tkiv (celic). MSM torej lahko normalizira tvorbo kolagena in izboljša kožo.

msm mineral lepote

MSM izboljšuje gibčnost

Raziskave so pokazale, da MSM izboljšuje fleksibilnost sklepov. Poleg tega je v veliko pomoč pri tvorbi novih celic, ki so bolj prožne in vitalne, kar je posebej opazno na koži in pri tvorbi mišičnih tkiv.

Razstrupljanje telesa / Detox

Ena glavnih lastnosti MSM dopolnila je, da omogoča nastanek bolj prepustnih celic. Kar pomeni, da omogoča strupom in odpadnim snovem (ki nastanejo pri presnovi) prehod iz celice, obenem pa s tem omogoča vhod hranilnim snovem in in povečuje možnost hidracije.  Topi kalcijev fosfat in ima s tem edinstveno sposobnost, da razbije slab kalcij, ki je vzrok za mnoge bolezni.

MSM za močnejše lase in nohte

Kolagen in keratin sta ključni sestavini pri za zdravje nohtov in las. Pri tvorbi obeh pa je ključna sestavina žveplo, ki je visoko prisotno v dopolnilu MSM. Pogosto je tudi, da prispeva k izjemni moči las in nohtov, kar je lahko opazno že po nekaj tednih rednega uživanja MSM.

Hitrejše celjenje

Mlečna kislina in drugi stranski produkti povzročajo bolečino v telesu. Ker MSM omogoča lažji prehod skozi celice, se škodljive snovi hitreje in bolj učinkovito odstranjujejo s telesa. Omenjeno pospešuje okrevanje in omogoča telesu, da hrani energijo za regeneracijo.

MSM za ernergijo

MSM za več energije

Z uživanjem  večje količine organskega žvepla nastanejo bolj prepustne celice, skozi katere se lažje odstranjujejo škodljive snovi. Telo energijo, ki bi jo porabilo za odstranjevanje in borbo prorti strupom tako ohrani. Tako je eden izmed učinkov rednega uživanja dopolnila MSM zagotovo več energije.

MSM deluje protivnetno

Poleg lajšanja prehoda strupov iz telesa MSM tudi preprečuje in lajša vnetja sklepov in tkiv več o tem si preberite v objavi  pozitivni učinki MSM dopolnila na sklepe.