Hrana za krepitev imunskega sistema

Hrana za krepitev imunskega sistema

Mnogo živil deluje proti-virusno. Skupno jim je to, da so bogata z določenimi nujnimi hranilnimi snovmi. Ta živila lahko delujejo preventivno, tako da okrepijo imunski sistem, zmanjšujejo možnost okužb, preprečujejo širjenje okužbe, lahko pa skrajšajo ali lašajo simptome bolezni. Preberite si katera so.

limona za imunski sistem

Hrana z znanimi protivirusnimi snovmi

 

Koncentracija (vsebnost) protivirusnih sestavin v delcih na milijon

Orehi 1,375,300 (4 spojine)

Granatno jabolko 752,000 (2 spojini)

Kokos 739,884 (4 spojine)

Listi čajevca 714,946 (18 spojin)

Vir: Dr Duke’s Phytochemical and Ethnobotanical Databases

Limona za boljši imunski sistem

Limona se že od nekdaj uporablja preventivno ali kurativno proti gripi in prehladu. Dokazano citrusi vsebujejo 15 različnih snovi, ki izboljšujejo imunski sistem in delujejo proti-virusno. Priporočeno je redno uživanje limone ali limoninega soka za boj proti virusom.

shiitake šitake gobe

Šitake (Shiitake) gobe proti virusom

Šitake gobe predstavljajo eno najbolj cenjenih sestavin v orientalski kulinariki, hkrati pa so nepogrešljive v tradicionalni vzhodnjaški medicini. Vsebujejo vsaj 11 spojin, ki delujejo proti virusom in prehladom. Dokazano imajo tudi sposobnost, da zavirajo virusno replikacijo v zdravih celicah.

Na Japonskem so objavljeni številni primeri pozitivnega delovanja šitak na prehladna in gripozna obolenja (2). Šitake so se pokazale posebej učinkovite v primerih obolenja z gripami tipa A, ki so najpogostejše v epidemičnih pa tudi pandemičnih izbruhih. V poskusih na miših so ob infekciji z gripo z vbrizganjem surovega ekstrakta šitak dosegli 46% zmanjšanje poškodovanih pljučnih celic, medtem ko je klinično preizkušeno zdravilo (amantadine hidroklor) doseglo le 40% učinek (3). Več na eko-sitake.si

 

česen proti prehladu in gripi

Česen proti virusom in prehladom

Redno uživanje (zdravega, ne tistega iz supermarketov) česna lahko zmanjša možnost prehlada za 64%. Obenem tudi za 70% skrajša delovanje simptomov.

Astragalus oz. Grahovec za boljši imunski sistem

Zelišče, ki ga na Kitajskem nasplošno uporabljajo v piščančji juhi, preberite si recept. Astragalus je eden izmed tonikov. Dokazano krepi imunski sistem, vpliva predvsem na zdravje dihal. Posebej zanimivo je, da deluje le na dele telesa, ki dodatno potrebujejo odpornost, ki so prizadeti (npr. zaradi virusa), zato je v odlično pomoč pri ponavljajočih se prehladih. Podobno kot MSM izboljša gibljivost sklepov (in spermijev). Poleg omenjenega deluje kot antioksidant, izboljšuje srčno žilni sistem, pomaga ledvicam in mehurju.

Jabolčni kis za boljši imunski sistem

proti virusom, proti glivicam, proti bakterijam, antiseptik (uniči mikroorganizme na živem tkivu), ki dokazano ubije 98% vseh patogenov (klic) obenem pa ima sposobnost uničiti tudi rakave celice. 2 žlički jabolčnega kisa, 1 žlička medu, zmešani v skodelici vode, dvakrat na dan za lajšanje simptomov gripe in prehlada.

morske alge

 

Morske alge za boljši imunski sistem

Sveže ali sušene morske alge delujejo proti-virusno, proti-bakterijsko in proti-vnetno. Morske alge so tudi najboljši rastlinski vir kalcija, kot tudi drugih nujnih mineralov, npr. joda, železa in magnezija.

Napisano s pomočjo naturalnews.com