Vzrok bolezni

Vzrok bolezni

Slaba prebava je glavni vzrok za bolezni.  Analiza vprašanja, ali prehranska dopolnila pomagajo zdravju, “po znanstveno”.

V zadnjih desetletjih se je naše okolje občutno spremenilo. Vedno več je onesnaževanja, kar se pozna na naši zemlji, vodi, zraku in hrani. Kmetijstvo se je motoriziralo, postalo intenzivnejše, kar je povzročilo erozijo prsti. Še nekaj drugih dejavnikov je, poleg že omenjenih, ki govorijo v prid trditvi, da je uživanje prehranskih dopolnil nujno potrebno za večino ljudi.

  • Padec kakovosti in raznolikosti prsti, ki vodi v padec vsebnosti hranil v hrani
  • Vedno manj raznovrstna prehrana
  • Povečanje izpoostavljenosti onesnaževanju
  • Prekomerna uporaba zdravil kot so antibiotiki, kontracepcija, hormoni, …
  • Povečanje kroničnega stresa, strahu
  • Manj spanja in slabše spanje
  • Manj v naravi

Uživamo in posedujemo manj vitaminov in mineralov. Prebava zaužite hrane se pri sodobnemu človeku sploh ne zaključi. Zato pride do izgube vitaminov in mineralov, ko telo izloča odpadke iz prebavnega sistema. Medtem, ko hranila služijo kot gorivo za telo, pa organi v telesu ne delujejo 100%. Posledično pride do težav, kot je utrujenost, zaprtje, težave s ščitnico, glavobol / migrena, nespečnost, in druge.

živo srebro
vir: media.web.britannica.com

Živo srebro, glavni krivec za bolezni

Prejšnje poglavje govori o odnosu med zaužitjem hranil in zdravil. Znano je, da prekomerno uživanje zdravil vodi v pomanjkanje mineralov in vitaminov. Uživanje sintetičnih zdravil je torej glavni krivec za slabo zdravje. Kaj pa srebro?

Živo srebro iz amalgamov je glavni dejavnik, ki vodi v slabo prebavo. Amalgamiso se bv glavnem ušporabljali v zobozdravstvu. Uporabljajo se že desetletja, na celih generacijah ljudi. Vsebujejo okoli 50% živega srebra obenem pa vsebujejo kovine kot so srebro, kositer, baker, nikelj, itd. Znano je, da žvečenje hrane ali pitje tople ali vroče pijače sprošča nekaj živega srebra iz tistih plomb, v naše telo. Zato so plombe glavni vir živega srebra, ki zastruplja naša telesa.

 

Objavljeno na naturalhealth.com